Tres Hombres
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels
20 December 2010 | Nederland, Amsterdam
Na een ruige rit van Den Helder naar Las Palmas, komen ze in een windstilte van twee weken terecht. 1 knoop........1,5 knoop......soms 2 knopen snelheid. Gelukkig was er genoeg te doen op het schip als: het schilderen van het schip, stun sails maken voor aan de ra, en het bekleden van alle verstaging (om roest tegen te gaan). De laatste 2 weken van de reis zijn erg voorspoedig gegaan en komen ze dus 17 december rond 1 uur in de morgen aan op Bonaire.
Langsrijdend zien we dat de bemanning, hun aankomst aan het vieren is. Bij City Café stoppen André en ik, om ook even te gaan kijken.
Eenmaal binnen verras is een van de bemanningsleden. Alida Beekhuizen, dochter van John(Bornrif) uit Harlingen. Ik wist dat ze aan boord zat van de Tres Hombres en heb haar ook gevolgd via hun site. Alida zelf snapte er in eerste instantie helemaal niks meer van. Wat moest ik nou in één keer op dit eiland. Na wat goede verhalen van de overtocht heb ik de crew, uit respect, een plaat bier aangeboden. Dit was natuurlijk altijd welkom:D
De dag na onze ontmoeting, kom ik terug bij het schip om met Alida wat over het eiland te gaan toeren. Eenmaal daar gaan we eerst wat zwemmen rond de boot en zijn Mark en Sander onderweg. Zij kennen Alida ook natuurlijk. 4 Ouwe seunen op zo'n klein eilandje, geweldig!!!!!
Als een hongerig paard was Alida op zoek naar iets anders dan rijst of bonen, waar hun hele reis uit bestond. Een broodje hamburger ging er dan ook erg goed in, weg spoelend met een koud glas cola. Hier arriveren Mark en Sander ook. We gaan boodschappen doen voor de avond. Mijn verjaardag was een groot feest. BBQ, varen bij Gerrie aan boord (www.goodreturnbonaire.com) en "aangeschoten" in slaap vallen op de Tres Hombres.
Een kater later, zitten we wederom bij Andre in de auto. Hij gaat bijna elke dag naar Sorobon, waar het windsurf strand is. 4 crew-leden in de pick-up, en rijden maar. De crew vond het geweldig. Na ze te trakteren op een kopje koffie en een biertje zijn we aan het eind van de dag weer helemaal fit. Biertje gaat er wel weer in, vond iedereen. Na onze terugkomst in Kralendijk, ben ik met Alida en Simon via de chinees naar mijn huis gegaan. Na een heerlijke maaltijd en een paar biertjes zijn wij er weer klaar voor. Nog even snel douchen (hebben ze een maand lang niet fatsoenlijk kunnen doen) wat erg wordt gewaardeerd, gaan we richting de stad. Op naar Havana's, bier drinken. Eenmaal daar blijkt er een super leuk Rasta Bandje op te treden. Zelfs nog staan dansen volgens mij. Na enige biertjes en kroegen verder, wordt ik door de bemanning van het schip gevonden bij City Café:D Wederom slaap ik weer op de Tres Hombres. Het scheelt toch 15 minuten lopen.
Tijdens de kroegen tocht, heb ik nog een bootje kunnen regelen voor de zondag. Mooi rubberbootje waar we met een man of 5 richting Klein Bonaire zijn gegaan. Lekker snorkelen, duiken en genieten van het mooie weer. De waardering is zo groot, geweldig om te zien. Iedereen blijft maar herhalen hoe mooi ze het allemaal wel niet vinden, om zo te worden ontvangen om zo'n mooi eiland. Het is ook geweldig om er zo te kunnen zijn voor deze mensen.
Dit was echt een geweldig weekend met geweldige mensen om me heen. Een betere verjaardag had ik niet kunnen wensen eigenlijk.
Voordat jullie vierkante ogen krijgen van het turen naar dit scherm, houd ik maar op.
Iedereen heel erg bedankt voor de lieve felicitaties!!!
Kus van Bonaire!
Niels
20 December 2010 - 20:33
Maurice:
very nice, I like, I like you, sexy time -
23 December 2010 - 19:00
Rein:
Ha Niels even een groet ut een koud Harns, mooi om te lezen dat je het naar je zin hebt en natuurlijk van harte gefeliciteerd ook namens de vrouwen he !!! Je moet ons zo voor de kerst op deze kille winteravonden maar een beetje op de hoogte houden (je wordt nog eens en groot schrijver) -
28 December 2010 - 22:55
Hilde :
ik ben toch wel een beetje jaloers op die temperatuurtjes daar!
Gelukkig nieuwjaar alvast!
Heb je een beetje leuk kerst kunnen vieren daar in t zonnetje:p
Liefs