Sun is shining, weather is sweet
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels
27 December 2009 | Costa Rica, San José
Op onze weg richting het volgende oord komen we allemaal mooie dingen tegen. Prachtig mooie vergezichten over land en dal die we te zien krijgen terwijl we een ruig onverhard stenenpad proberen te trotseren. Onderweg komen we in een klein dorpje een tegenligger tegen. Een klein jongetje op een te grote mountainbike. Aan zijn tevreden hoofd kon je zien dat hij het naar zijn zin had. Heerlijk alleen er op uit op zoek naar nieuwe dingen. Zo’n tevreden hoofd doet je goed in eigenlijk een derdewereldland. Het is goed te merken dat het vooruit gaat met Costa Rica. De gemiddelde levensverwachting hier lig bij de 78,5. Dat is heel oud voor een land als dit. Doordat het land heel vruchtbaar is kunnen ze zichzelf redden met bijna alles. Als je ook kijkt naar al het fruit dat je hier krijgt, dan moet het wel goed zitten. We zeiden vanmiddag nog tegen elkaar dat we ons zo gezond voelden.
We zijn gisteren aangekomen bij ons nieuwe paradijsje. Boven in de bergen op 30km vanaf het dichtstbijzijnde dorpje. Na een heerlijke duik in het zwembad en het baden in de zon zijn we richting de Sunset Bar gegaan. Een bar boven op een berg met een uitzicht over de rest van het landschap dat tot aan de zee reikt. Na 2 tequila sunrise, een corona en een mooie zonsondergang zit de avond er bijna weer op. Onder het genot van de drankjes komen we een Nederlands stelletje tegen die ook in de bar zit. Na een leuk gesprek over reizen gaan zij ook richting het avond eten. Een buffet in een open zaal met de rest van de Amerikaanse gasten die hier verblijven.
Vandaag hebben we een paardrijdtocht naar een mooie spa in de bossen gemaakt. Veertig minuutjes heen knobbelen, badderen zolang we willen en weer terug op het hiender.
Groeten Niels
xxx