Bergbeklimmen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Niels
03 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington
Terug van weggeweest. Dit berichtje schrijf ik in de auto en zet ik vanavond op internet als we in Wellington zijn. Vanuit Wellington gaan we morgen om 1 uur met de veerboot naar het Zuidereiland.
Gisteren hebben we een super mooie wandeling gemaakt. Om precies te zijn hebben we de Ngauruhoe Alpine Crossing gedaan. Deze berg wandeling is ongeveer 6,5 a 7 uur. Tussendoor kan je nog een tocht van 3 uur naar een krater op een vulkaan maken. Die hebben wij natuurlijk gedaan. Er wordt dus ongeveer 10 uur voor deze hele tocht gerekend. Wij hebben er 7,5 uur over gedaan met pauzes. Super snel gedaan dus. We hebben de wandeling gedaan met nog 3 andere Nederlanders die we al eerder in Raglan tegen waren gekomen. Wij wilden net gaan lopen en toen kwamen we hun tegen, super toevallig dus.
We hadden onze auto bij een ski-hotel gezet ('s winters is dit een groot skigebied). Vanaf hier reden busjes naar het begin van de track en aan het einde haalden ze je ook weer op. We waren 's ochtends met de laatste bus van 9 uur daar heen gegaan en zijn ongeveer rond half 10 gestart. De laatste bus terug vertrok om 5 uur, en ik denk dat we 5 voor 5 aankwamen. Net op tijd dus.
Eenmaal teruggekomen zijn we meteen maar naar de camping gegaan waar we de auto naast hadden geparkeerd. We waren helemaal kapot van de track en niet meer in staat om te gaan rijden. Hier konden we eindelijk onze schoenen uit doen. Kijken hoe het met de blaren ging. Bij mij is mijn rechter voet er goed aan toe. Heb de hele wandeling op All Stars gedaan, hahahahah. Goed voorbereiden;)
Hebben in de bar van een hotel vlak in de buurt voor weinig heel veel gegeten. Onder het genot van een biertje voor mijn mede reizigers en een whiskey-Cola voor mij hebben we heerlijk pizza gegeten.
Jullie horen volgende keer hopelijk sneller weer van mij.
Kus
Foto's staan op www.picasaweb.com/nielsopwereldreis
05 Maart 2009 - 02:01
Morres:
Beter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klinkt allemaal retevet, als ik kon, was ik meegegaan man P al was het alleen maar om je af te zeiken dat je op allstars ging ;)
Cheers
Masalama!